facebook

Конкурс за нова песен "New University Talent"

Новини

karusel-22-02_1050x399_crop_478b24840a

 

 

 

 

Как да създаваш и изпълняваш хубави български песни е тема на музикална лаборатория „Изкуството на песента", която ще се проведе на 1-ви март от 16:00 до 17:30 ч. в тонрежисьорското студио на НБУ.


Събитието е част от програмата на конкурса за нова песен „New University Talent [1]", организиран от НБУ с подкрепата на bTV Radio Group. Ментори в музикалния уъркшоп ще бъдат вокалният педагог и певец Етиен Леви, музикантът и композитор Ангел Заберски-син и програмният директор и водещ в bTV Radio Group Светослав Николов.Участнието в музикалната лаборатория „Изкуството на песента" е напълно безплатно, като е необходимо единствено предварително записване на електронен адрес: talent@nbu.bg. В събитието могат да вземат участие всички, които проявяват интерес към Конкурса за нова песен „New University Talent". Те ще получат практически съвети как да създават своите музикални произведения, като ще имат възможност за непосредствен разговор с музикалните експерти под формата на Q&A сесия. Какво е важно при писането на текст и изграждането на аранжимента на една песен, както и умението да бъде представена пред публика ще бъдат също част от музикалната лаборатория.

 

 

Конкурсът „New University Talent" стартира на 5-ти февруари тази година. Под мотото „Ти задаваш тона", инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България.

 

Конкурсът, реализиран в партньорство с радиостанциите N-JOY [2], bTV Radio [3], Jazz FM [4], Classic FM [5] и Z-Rock [6], предлага възможност за участие на автори и изпълнители на възраст между 15 и 30 г. Условията за участие изискват песните да са само на български език и да не са излъчвани в радио или телевизионен ефир, да не са публикувани в онлайн платформи. Песните могат да бъдат заявявани чрез демозапис, като няма ограничения застил/жанр на композицията.

  

 

Професионално жури, съставено от популярни артисти от българската музикална сцена, представители на НБУ и bTV Radio Group, ще определи призовете в Конкурса, а публиката ще има възможността да гласува за свой
фаворит. Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист,
професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ.
Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез ефирните и дигитални канали на bTV Radio Group и НБУ. Конкурсът ще завърши с галаконцерт, в който ще се включат първите до 15 песни.

 

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско
владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението, стилна визия и отлични комуникационни умения, съчетани в единен професионален подход към представянето.

 

Регистрация за участие в Конкурса може да бъде направена на адрес:
http://www.talent.nbu.bg до 17:00 ч. на 31 март 2024 г.

За повече информацияможете да следите и
профилите на Конкурса във FacebookYouTube и Instagram.

 

Конкурс за нова песен „New University Talent“

ще подкрепи млади таланти с професионални записи и участие в концерт

 

Под мотото „Ти задаваш тона“, Нов български университет и bTV Radio Group обявяват старта на конкурс за нова авторска песен „New University Talent“. Инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България.

 

Конкурсът, реализиран в партньорство с радиостанциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock, предлага възможност за участие на автори и изпълнители на възраст между 15 и 30 години. Условията за участие изискват песните да са само на български език и да не са излъчвани в радио или телевизионен ефир, да не са публикувани в онлайн платформи. Песните могат да бъдат заявявани чрез демозапис, като няма ограничения за стил/жанр на композицията.

 

Професионално жури, съставено от популярни артисти от българската музикална сцена, представители на Нов български университет и bTV Radio Group, ще определи наградите в конкурса, а публиката ще има възможността да гласува за свой фаворит.

 

Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез галаконцерт, излъчван в дигиталните канали на НБУ и да се включат в ефирите на bTV Radio Group.

 

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението, стилна визия и отлични комуникационни умения, съчетани в единен професионален подход към представянето.   

  

Чрез конкурса за нова песен „New University Talent“ Нов български университет отваря вратите на модерно оборудваните студиа на Радио-телевизионния си център, за да подкрепи младите изпълнители, композитори, текстописци, аранжори, създаващи оригинален музикален продукт. Популяризиране дейността на талантливите младежи и насърчаването на обучението по музика е и пресечната точка в дейността на образователната институция с радиостанциите от bTV Radio Group, чиято дългогодишната работа е представянето на разнообразна високостойностна музика и създаването на качествено информационно съдържание.

 

Регистрация за участие в Конкурса може да бъде направена на адрес: www.talent.nbu.bg  до 17:00 ч. на 31 март 2024 г. За повече информация следете и профилите на Конкурса във Facebook, YouTube и Instagram.

 

 

Музикална  лаборатория  "Изкуството на песента"

 

Инициативата ще се реализира под формата на двучасов уъркшоп, в периода 24-29 февруари в тонрежисьорското студио на Радио-телевизионния център на НБУ.

В рамките на музикалната лаборатория, желаещите да участват в Конкурса, ще научат повече за умението да пееш, да композираш, да аранжираш и твориш текстове за песни от едни от големите музикални авторитети у нас. С това обучение целим да насърчим младите хора да създават хубави песни, да им дадем основа, на която да работят, да осъществим приемственост и споделен опит.

 

 Тонрежисьорското студио очаква младите творци

 

Тонрежисьорското студио е професионално звукозаписно студио, в което се предлагат:

 

  • Реализация на висококачествени записи
  • Обработка, миксинг, мастеринг, композиране на музика и аранжимент
  • Продукции за радио и телевизия - филмова музика, дублажи, джингли и други
  • Запис на звук и глас за телевизионни, радио и други форми на реклама
  • Възможност за запис на малки и по-големи музикални състави, вкл. с инструментален съпровод
  • Реализация на музикални проекти на студенти
  • Изготвяне на рубрики и заставки на телевизионни предавания – музикални теми за графични опаковки
  • Реставриране на звук от аналогови и цифрови носители
  • Запис, монтаж и изработване на кинозвук със звукови системи за пространствен звук на по-висши формати (стерео или 5.1/ 7.1 звук)
  • Запис и обработка на подкастове

 

Обучението на студентите е организирано около решаването на конкретни практически задачи (технология на звукозаписа, комутиране, избор на микрофони за вокални изпълнители или инструменталисти) и предоставя възможност за придобиване на основни познания и практически опит в реална студийна обстановка.

 

Студиото работи по външни проекти.

 

Телевизионен студиен комплекс

 

Телевизионният студиен комплекс разполага с телевизионно студио, режисьорска апаратна, звукорежисьорска апаратна, гримьорна, приемна гости, сървърно помещение, депо за камери, депо осветление, депо декори, три видеомонтажни зали и дикторска кабина. 

 

 

Звеното разполага със специализирано студийно LED осветление и студийна механизация, циклорама - бял и зелен цвят; 3 студийни камери Sony HXC-FB80 HD 1080p; Autocue новинарска система; видео микшер Ross, както и всички необходими и свързани с реализацията на телевизионно предаване технически и човешки ресурси.

При необходимост от външни снимки работата на звеното се подпомага от Университетския филмов център, който осигурява снимачна, осветителна, звукозаписна и монтажна техника за всички външни дейности на студиото (репортажи, интервюта, етюди, скечове и др.).

 

Телевизионният студиен комплекс реализира както цялостни телевизионни продукции и поредици, така и запис и видеообработка на конкретни аудио-визуални продукции с друг характер, както и всички свързани с това дейности по разработване на сценарий, организация, заснемане, постпродукция. Това включва и конкретни детайли като изработване на шапки, тематични видеозаставки, графични опаковки и свързаните с тях музикални теми, имиджови кадри за покрития, фонови визуални подложки, саундефекти и графични преходи, тематични декори и т.н.

 

Телевизионният студиен комплекс осъществява заснемането и постпродукцията на редица вътрешни проекти – предавания, дискусии, събития на НБУ, представяния и т.н. и е в основата на бъдещата университетска телевизия. В рамките на тези проекти активно участие имат студенти от различни програми и специалности, с цел практика и участие в реален творчески процес, под ръководството на съответните преподаватели и технически експерти.

 

Телевизионният студиен комплекс работи и по реализацията на външни проекти.