facebook

Конкурс за нова песен "New University Talent"

Новини

karusel-22-02_1050x399_crop_478b24840a

 

 

Как оценява журито на „New University Talent" конкурсните песни?

 

Разговори зад кулисите

 

Допуснаха ни до едно от заседанията на журито,  а ние се опитахме да разберем какво търсят отделните членове на журито,  какви песни харесват,  как оценяват талантите и какви съвети биха им дали?

 

Въпросите зададе едно от лицата на конкурса, младата певица Мона.

 

 

 

 

Наградите за финалистите се увеличават

 

Музикалните компании MUZE Music и EastArt, станали партньори на конкурса “New University Talent” дават своите награди.

 

Вижте наградата на MUZE Music, представена от изпълнителния директор Васил Анастасов.

 

 

Здравейте, скъпи таланти,

 

Екипът на конкурса за нова песен „New University Talent“ сърдечно благодари на всички 52-ма участници за хубавите песни, с които участваха в конкурса.

Конкуренцията е много голяма и журито бе силно затруднено да отличи само 15 песни, които да продължат към финала.

Предварителната селекция вече е направена от професионалното жури в състав Ангел Заберски-син, Етиен Леви, Илиян Парасков, Светослав Николов и Поли Генова.

 

ПОДРЕДБАТА Е ПО АЗБУЧЕН РЕД НА ИМЕНАТА НА ПЕСНИТЕ

 

 • „Без тебе няма любов“ – музика и текст Максим Ялнъзов, аранжимент Георги Дачев Георгиев, изпълнение Максим Ялнъзов

 

 • „Ехо“ – музика, текст, аранжимент и изпълнение Ангел Проданов

 

 • „Липсваш ми“ – музиката, текст и аранжимент Станислав Драгиев, изпълнение дует „Дилема“ (Мариета Драгиева и Димитър Куцаров)


 • Луда гидия – музика и текст Диана Димитрова, аранжимент Борис Петков и Георги Селенски, Яна Миладинова и Мирян Миронов, квинтет „Еуфония“


 • „Мантра“ – музика и текст Волена Апостолова, аранжимент Добромир Кисьов, изпълнение Волена Апостолова


 • „Магията на юга“ – музика, текст, аранжимент и изпълнение Анна-Мария Въртовска


 • „Моята причина“ ("Ти и морето синьо") – музика, текст, аранжимент и изпълнение Кристиан Грънчаров


 • „Няма ме“ – музика Даниел Иванов, текст Дарена Дечева, аранжимент Даниел Иванов, изпълнение Дарена Дечева


 • „Обгърната от любов“ – музика и текст Елена Попова, аранжимент Петър Алексиев, изпълнение Елена Попова


 • „Призови ме“ – музика и текст Маргарита Инчева, аранжимент Емануил Попов, изпълнение Маргарита Инчева

 • „Слято - музика и аранжимент Иван Тишев и D-Zasta, текст Рая Кирилова и D-Zasta, изпълнение Рая Кирилова


 • „С песен на сърцето“ –  музика и текст Александър Стефанов, аранжимент Александър Стефанов и Мартин Иванов Матев, изпълнение Венцислав Николовски


 • „Съдба“ - музика и текст Гергана Кочкова, аранжимент Вирджиния Събева, Агатангелос Агатангелу, изпълнение Гергана Кочкова

 

 • Толкова различни – музика и текст Йорданка-Мария Стойкова, аранжимент Александър Славчев, изпълнение Йорданка-Мария Стойкова

 

 • „Цветът на любовта“ – музика, текст, аранжимент и изпълнение Тервел Иванов

 

Финалният концерт, на който ще бъдат обявени победителите, ще се състои на 10 юни.

 

Участие в него ще вземат 10-те песни, събрали най-висока оценка от публиката.

 

Пожелаваме на всички успех!

 

 

Петдесет и две авторски песни участват в конкурса „New University Talent”

 

Петдесет и две песни ще се състезават в конкурса „New University Talent”, организиран от Нов български университет, с медийната подкрепа на bTV Radio Group.

 

 

Повече от 80 участници – композитори, аранжори, текстописци и изпълнители, са изпратили авторските си музикални проекти за участие в първото издание на конкурса. Песните са на български език и в различни стилове като поп, хип-хоп, рап, блус-джаз, drum&bass, RnB, хард рок, хаус, фолклор с клубно звучене. Сред участниците има професионални музиканти, но и лекари, инженери, актьори, манекени. Кандидатите могат да направят конкурса международен, тъй като сред тях има родени и живели в Токио, Париж, Киев и завършили музикално образование в Лондон.  

 

 

Конкурсната програма преминава към своя втори етап, когато професионално жури ще селектира до 15 песни, които продължават напред. Те ще вземат участие във финалния концерт и сред тях ще бъдат избрани песните-победители.

Членове на професионалното жури са вокалният педагог Етиен Леви, композиторът и джазмен Ангел Заберски-син, експертът по вокална импровизация Илиян Парасков, програмният директор на Jazz FM радио Светослав Николов и авторът, продуцент и изпълнител Поли Генова.

Конкурсът „New University Talent“ стартира на 5-ти февруари 2024 г., под мотото „Ти задаваш тона“. Инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България.

 

 

 

Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез ефирните и дигитални канали на bTV Radio Group и НБУ. Конкурсът ще завърши с  галаконцерт, в който ще се включат първите до 15 песни.

 

 

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението.

 

Повече информация за конкурса можете да следите на: www.talent.nbu.bg и в профилите ни във Facebook, YouTube и Instagram.

 

Музикална лаборатория "Изкуството на песента"

 

Щастливи сме, че толкова много хора се включиха в Музикалната лаборатория "Изкуството на песента", която е част от Конкурса за нова песен "New University Talent"!


Тонрежисьорското студио на Радио-телевизионен център на НБУ не можа да побере желаещите да чуят менторите Етиен Леви (Etien Levi), Ангел Заберски-син (Angel Zaberski), Светослав Николов и Илиян Парасков и срещата се проведе в зала "Милчо Левиев" на New Bulgarian University.

Конкурсът "New University Talent" се организира от НБУ с медийната подкрепа на bTV Radio Group - Radio N-JOY, Jazz FM 104 MHz, bTV Radio Group.


Авторските песни очакваме до края на месец март на адрес: https://talent.nbu.bg/bg/registraciq-za-uchastie-i-zaqvka.

 

 

 

 

 

 

 

Как да създаваш и изпълняваш хубави български песни е тема на музикална лаборатория „Изкуството на песента", която ще се проведе на 1-ви март от 16:00 до 17:30 ч. в тонрежисьорското студио на НБУ.


Събитието е част от програмата на конкурса за нова песен „New University Talent [1]", организиран от НБУ с подкрепата на bTV Radio Group. Ментори в музикалния уъркшоп ще бъдат вокалният педагог и певец Етиен Леви, музикантът и композитор Ангел Заберски-син и програмният директор и водещ в bTV Radio Group Светослав Николов.Участнието в музикалната лаборатория „Изкуството на песента" е напълно безплатно, като е необходимо единствено предварително записване на електронен адрес: talent@nbu.bg. В събитието могат да вземат участие всички, които проявяват интерес към Конкурса за нова песен „New University Talent". Те ще получат практически съвети как да създават своите музикални произведения, като ще имат възможност за непосредствен разговор с музикалните експерти под формата на Q&A сесия. Какво е важно при писането на текст и изграждането на аранжимента на една песен, както и умението да бъде представена пред публика ще бъдат също част от музикалната лаборатория.

 

 

Конкурсът „New University Talent" стартира на 5-ти февруари тази година. Под мотото „Ти задаваш тона", инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България.

 

Конкурсът, реализиран в партньорство с радиостанциите N-JOY [2], bTV Radio [3], Jazz FM [4], Classic FM [5] и Z-Rock [6], предлага възможност за участие на автори и изпълнители на възраст между 15 и 30 г. Условията за участие изискват песните да са само на български език и да не са излъчвани в радио или телевизионен ефир, да не са публикувани в онлайн платформи. Песните могат да бъдат заявявани чрез демозапис, като няма ограничения застил/жанр на композицията.

  

 

Професионално жури, съставено от популярни артисти от българската музикална сцена, представители на НБУ и bTV Radio Group, ще определи призовете в Конкурса, а публиката ще има възможността да гласува за свой
фаворит. Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист,
професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ.
Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез ефирните и дигитални канали на bTV Radio Group и НБУ. Конкурсът ще завърши с галаконцерт, в който ще се включат първите до 15 песни.

 

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско
владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението, стилна визия и отлични комуникационни умения, съчетани в единен професионален подход към представянето.

 

Регистрация за участие в Конкурса може да бъде направена на адрес:
http://www.talent.nbu.bg до 17:00 ч. на 31 март 2024 г.

За повече информацияможете да следите и
профилите на Конкурса във FacebookYouTube и Instagram.

 

Конкурс за нова песен „New University Talent“

ще подкрепи млади таланти с професионални записи и участие в концерт

 

Под мотото „Ти задаваш тона“, Нов български университет и bTV Radio Group обявяват старта на конкурс за нова авторска песен „New University Talent“. Инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България.

 

Конкурсът, реализиран в партньорство с радиостанциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock, предлага възможност за участие на автори и изпълнители на възраст между 15 и 30 години. Условията за участие изискват песните да са само на български език и да не са излъчвани в радио или телевизионен ефир, да не са публикувани в онлайн платформи. Песните могат да бъдат заявявани чрез демозапис, като няма ограничения за стил/жанр на композицията.

 

Професионално жури, съставено от популярни артисти от българската музикална сцена, представители на Нов български университет и bTV Radio Group, ще определи наградите в конкурса, а публиката ще има възможността да гласува за свой фаворит.

 

Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез галаконцерт, излъчван в дигиталните канали на НБУ и да се включат в ефирите на bTV Radio Group.

 

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението, стилна визия и отлични комуникационни умения, съчетани в единен професионален подход към представянето.   

  

Чрез конкурса за нова песен „New University Talent“ Нов български университет отваря вратите на модерно оборудваните студиа на Радио-телевизионния си център, за да подкрепи младите изпълнители, композитори, текстописци, аранжори, създаващи оригинален музикален продукт. Популяризиране дейността на талантливите младежи и насърчаването на обучението по музика е и пресечната точка в дейността на образователната институция с радиостанциите от bTV Radio Group, чиято дългогодишната работа е представянето на разнообразна високостойностна музика и създаването на качествено информационно съдържание.

 

Регистрация за участие в Конкурса може да бъде направена на адрес: www.talent.nbu.bg  до 17:00 ч. на 31 март 2024 г. За повече информация следете и профилите на Конкурса във Facebook, YouTube и Instagram.

 

 

Музикална  лаборатория  "Изкуството на песента"

 

Инициативата ще се реализира под формата на двучасов уъркшоп, в периода 24-29 февруари в тонрежисьорското студио на Радио-телевизионния център на НБУ.

В рамките на музикалната лаборатория, желаещите да участват в Конкурса, ще научат повече за умението да пееш, да композираш, да аранжираш и твориш текстове за песни от едни от големите музикални авторитети у нас. С това обучение целим да насърчим младите хора да създават хубави песни, да им дадем основа, на която да работят, да осъществим приемственост и споделен опит.

 

 Тонрежисьорското студио очаква младите творци

 

Тонрежисьорското студио е професионално звукозаписно студио, в което се предлагат:

 

 • Реализация на висококачествени записи
 • Обработка, миксинг, мастеринг, композиране на музика и аранжимент
 • Продукции за радио и телевизия - филмова музика, дублажи, джингли и други
 • Запис на звук и глас за телевизионни, радио и други форми на реклама
 • Възможност за запис на малки и по-големи музикални състави, вкл. с инструментален съпровод
 • Реализация на музикални проекти на студенти
 • Изготвяне на рубрики и заставки на телевизионни предавания – музикални теми за графични опаковки
 • Реставриране на звук от аналогови и цифрови носители
 • Запис, монтаж и изработване на кинозвук със звукови системи за пространствен звук на по-висши формати (стерео или 5.1/ 7.1 звук)
 • Запис и обработка на подкастове

 

Обучението на студентите е организирано около решаването на конкретни практически задачи (технология на звукозаписа, комутиране, избор на микрофони за вокални изпълнители или инструменталисти) и предоставя възможност за придобиване на основни познания и практически опит в реална студийна обстановка.

 

Студиото работи по външни проекти.

 

Телевизионен студиен комплекс

 

Телевизионният студиен комплекс разполага с телевизионно студио, режисьорска апаратна, звукорежисьорска апаратна, гримьорна, приемна гости, сървърно помещение, депо за камери, депо осветление, депо декори, три видеомонтажни зали и дикторска кабина. 

 

 

Звеното разполага със специализирано студийно LED осветление и студийна механизация, циклорама - бял и зелен цвят; 3 студийни камери Sony HXC-FB80 HD 1080p; Autocue новинарска система; видео микшер Ross, както и всички необходими и свързани с реализацията на телевизионно предаване технически и човешки ресурси.

При необходимост от външни снимки работата на звеното се подпомага от Университетския филмов център, който осигурява снимачна, осветителна, звукозаписна и монтажна техника за всички външни дейности на студиото (репортажи, интервюта, етюди, скечове и др.).

 

Телевизионният студиен комплекс реализира както цялостни телевизионни продукции и поредици, така и запис и видеообработка на конкретни аудио-визуални продукции с друг характер, както и всички свързани с това дейности по разработване на сценарий, организация, заснемане, постпродукция. Това включва и конкретни детайли като изработване на шапки, тематични видеозаставки, графични опаковки и свързаните с тях музикални теми, имиджови кадри за покрития, фонови визуални подложки, саундефекти и графични преходи, тематични декори и т.н.

 

Телевизионният студиен комплекс осъществява заснемането и постпродукцията на редица вътрешни проекти – предавания, дискусии, събития на НБУ, представяния и т.н. и е в основата на бъдещата университетска телевизия. В рамките на тези проекти активно участие имат студенти от различни програми и специалности, с цел практика и участие в реален творчески процес, под ръководството на съответните преподаватели и технически експерти.

 

Телевизионният студиен комплекс работи и по реализацията на външни проекти.