facebook

Конкурс за нова песен "New University Talent"

 

           

 

 

Вот за оценка на публиката

 

Здравейте, скъпи таланти,

 

Екипът на конкурса за нова песен „New University Talent“ сърдечно благодари на всички 52-ма участници за хубавите песни, с които участваха в конкурса.

Конкуренцията е много голяма и журито бе силно затруднено да отличи само 15 песни, които да продължат към финала.

Предварителната селекция вече е направена от професионалното жури в състав Ангел Заберски-син, Етиен Леви, Илиян Парасков, Светослав Николов и Поли Генова.

 

ПОДРЕДБАТА Е ПО АЗБУЧЕН РЕД НА ИМЕНАТА НА ПЕСНИТЕ

 

 • „Без тебе няма любов“ – музика и текст Максим Ялнъзов, аранжимент Георги Дачев Георгиев, изпълнение Максим Ялнъзов

 

 • „Ехо“ – музика, текст, аранжимент и изпълнение Ангел Проданов

 

 • „Липсваш ми“ – музиката, текст и аранжимент Станислав Драгиев, изпълнение дует „Дилема“ (Мариета Драгиева и Димитър Куцаров)


 • Луда гидия – музика и текст Диана Димитрова, аранжимент Борис Петков и Георги Селенски, Яна Миладинова и Мирян Миронов, квинтет „Еуфония“


 • „Мантра“ – музика и текст Волена Апостолова, аранжимент Добромир Кисьов, изпълнение Волена Апостолова


 • „Магията на юга“ – музика, текст, аранжимент и изпълнение Анна-Мария Въртовска


 • „Моята причина“ ("Ти и морето синьо") – музика, текст, аранжимент и изпълнение Кристиан Грънчаров


 • „Няма ме“ – музика Даниел Иванов, текст Дарена Дечева, аранжимент Даниел Иванов, изпълнение Дарена Дечева


 • „Обгърната от любов“ – музика и текст Елена Попова, аранжимент Петър Алексиев, изпълнение Елена Попова


 • „Призови ме“ – музика и текст Маргарита Инчева, аранжимент Емануил Попов, изпълнение Маргарита Инчева

 • „Слято - музика и аранжимент Иван Тишев и D-Zasta, текст Рая Кирилова и D-Zasta, изпълнение Рая Кирилова


 • „С песен на сърцето“ –  музика и текст Александър Стефанов, аранжимент Александър Стефанов и Мартин Иванов Матев, изпълнение Венцислав Николовски


 • „Съдба“ - музика и текст Гергана Кочкова, аранжимент Вирджиния Събева, Агатангелос Агатангелу, изпълнение Гергана Кочкова

 

 • Толкова различни – музика и текст Йорданка-Мария Стойкова, аранжимент Александър Славчев, изпълнение Йорданка-Мария Стойкова

 

 • „Цветът на любовта“ – музика, текст, аранжимент и изпълнение Тервел Иванов

 

Финалният концерт, на който ще бъдат обявени победителите, ще се състои на 10 юни.

 

Участие в него ще вземат 10-те песни, събрали най-висока оценка от публиката.

 

Пожелаваме на всички успех!

 

 

 

Петдесет и две авторски песни участват в конкурса  „New University Talent”

 

Петдесет и две песни ще се състезават в конкурса „New University Talent”,  организиран от Нов български университет, с медийната подкрепа на bTV Radio Group.

 

 

Повече от 80 участници – композитори, аранжори, текстописци и изпълнители, са изпратили авторските си музикални проекти за участие в първото издание на конкурса. Песните са на български език и в различни стилове като поп, хип-хоп, рап, блус-джаз, drum&bass, RnB, хард рок, хаус, фолклор с клубно звучене. Сред участниците има професионални музиканти, но и лекари, инженери, актьори, манекени. Кандидатите могат да направят конкурса международен, тъй като сред тях има родени и живели в Токио, Париж, Киев и завършили музикално образование в Лондон.  

 

 

Конкурсната програма преминава към своя втори етап, когато професионално жури ще селектира до 15 песни, които продължават напред. Те ще вземат участие във финалния концерт и сред тях ще бъдат избрани песните-победители.

Членове на професионалното жури са вокалният педагог Етиен Леви, композиторът и джазмен Ангел Заберски-син, експертът по вокална импровизация Илиян Парасков, програмният директор на Jazz FM радио Светослав Николов и авторът, продуцент и изпълнител Поли Генова.

Конкурсът „New University Talent“ стартира на 5-ти февруари 2024 г., под мотото „Ти задаваш тона“. Инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България.

 

 

 

Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез ефирните и дигитални канали на bTV Radio Group и НБУ. Конкурсът ще завърши с  галаконцерт, в който ще се включат първите до 15 песни.

 

 

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението.

 

Повече информация за конкурса можете да следите на: www.talent.nbu.bg и в профилите ни във Facebook, YouTube и Instagram.

 

Музикална лаборатория "Изкуството на песента"

 

Щастливи сме, че толкова много хора се включиха в Музикалната лаборатория "Изкуството на песента", която е част от Конкурса за нова песен "New University Talent"!


Тонрежисьорското студио на Радио-телевизионен център на НБУ не можа да побере желаещите да чуят менторите Етиен Леви (Etien Levi), Ангел Заберски-син (Angel Zaberski), Светослав Николов и Илиян Парасков и срещата се проведе в зала "Милчо Левиев" на New Bulgarian University.

Конкурсът "New University Talent" се организира от НБУ с медийната подкрепа на bTV Radio Group - Radio N-JOY, Jazz FM 104 MHz, bTV Radio Group.


Авторските песни очакваме до края на месец март на адрес: https://talent.nbu.bg/bg/registraciq-za-uchastie-i-zaqvka.

 

 

 

 

Конкурсът „New University Talent" стартира на 5-ти февруари тази година. Под мотото „Ти задаваш тона", инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България.

 

 

 

Конкурсът, реализиран в партньорство с радиостанциите N-JOY [2], bTV Radio [3], Jazz FM [4], Classic FM [5] и Z-Rock [6], предлага възможност за участие на автори и изпълнители на възраст между 15 и 30 г. Условията за участие изискват песните да са само на български език и да не са излъчвани в радио или телевизионен ефир, да не са публикувани в онлайн платформи. Песните могат да бъдат заявявани чрез демозапис, като няма ограничения застил/жанр на композицията.

 

Професионално жури, съставено от популярни артисти от българската музикална сцена, представители на НБУ и bTV Radio Group, ще определи призовете в Конкурса, а публиката ще има възможността да гласува за свой
фаворит. Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист,
професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ.
Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез ефирните и дигитални канали на bTV Radio Group и НБУ. Конкурсът ще завърши с галаконцерт, в който ще се включат първите до 15 песни.

 

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско
владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението, стилна визия и отлични комуникационни умения, съчетани в единен професионален подход към представянето.

 

Регистрация за участие в Конкурса може да бъде направена на адрес:
http://www.talent.nbu.bg до 17:00 ч. на 31 март 2024 г.

За повече информацияможете да следите и
профилите на Конкурса във FacebookYouTube и Instagram.